Inkomsten voor de club

De VoetbalAssist software kost 1,25 eur per lid per jaar. De software verdient zich niet alleen terug door efficiënte communicatie, stroomlijnen van processen en tijd besparende organisatietools, maar ook door slimme sponsortools. Alle onderstaande tools zijn optioneel, u bepaalt zelf welk hulpmiddel u inschakelt.

De sponsortools op een rij:

  • Uw eigen lokale sponsoren binnen Web, App en ClubTv
  • Webshop (met iDEAL)
  • Crowdfunding
  • SponsorKliks

ClubTv, App & Website

Binnen VoetbalAssist krijgen lokale sponsoren alle aandacht. Zowel binnen app, web al clubTV is uitgebreid ruimte ingebouwd voor teamsponsoren, hoofdsponsoren, balsponsoren, etc. Het aantal clicks op de banners wordt inzichtelijk gemaakt.

Wanneer iemand de App opent kan gelijk de hoofdsponsor getoond worden, maar denk er ook eens aan om pushnotificaties in zetten om een sponsor of een actie van een sponsor onder de aandacht te brengen.

Webshop

Binnen VoetbalAssist zit een vrij uitgebreide Webshop module om o.a. merchandise artikelen zoals kleding en tassen te verkopen. De betaling gaat via iDEAL / Bancontact en de bestelling kan worden opgestuurd of in de kantine worden opgehaald.

Crowdfunding

VoetbalAssist maakt het mogelijk om bezoekers van de website een gift te laten geven aan de club om te sparen voor een doel. De voetbalclub stelt zelf het doel in: Hoeveel geld en waarvoor er geld wordt ingezameld (ballen, kunstgras, etc). De bezoeker kan middels iDEAL of Bancontact een gift doen en het gespaarde bedrag gaat automatisch omhoog.

0% provisie / € 0,45 per transactie

SponsorKliks

VoetbalAssist heeft een mooie integratie op de clubwebsite van de populaire dienst SponsorKliks. Indien gewenst kunt u met SponsorKliks uw clubkas spekken. Laat uw leden de volgende keer dat ze iets online bestellen, dit kopen via de SponsorKliks banner op de clubwebsite. Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Coolblue, Bol.com, Wehkamp, Booking.com en Thuisbezorgd. Elke aankoop bij één van deze bedrijven levert uw club een commissie op terwijl uw leden dezelfde prijs betaalt. Het kost de leden dus niets extra!

Hoe kunnen uw leden nou iets gratis sponsoren?

Webwinkels betalen een commissie aan andere websites die klanten aanbrengen die daadwerkelijk tot een aankoop zijn overgegaan. SponsorKliks ontvangt deze commissie dus en 75% daarvan wordt uitgekeerd aan uw club. Vandaar dat we het ook Gratis Sponsoren noemen. U hoeft uw leden niet te vragen om méér te kopen, maar om er de volgende keer dat men online iets gaat bestellen dit via de SponsorKlikspagina op uw clubwebsite te doen. Op de VoetbalAssist clubwebsite kunt u zien hoeveel er reeds gespaard is.

Rekenvoorbeeld

Gezien de hoeveelheid bezoekers is het advies is om de banners op de Home, Programma komende week, Laatste uitslagen en Gastenboek aan te bieden voor EUR 110 per kalenderjaar. Op de overige pagina's is het advies EUR 50 per kalenderjaar. Er zijn voorbeelden uit de praktijk die in de eerste categorie 43 banners hebben verkocht en uit de tweede categorie 5 banners. Dit maakt een inkomstentotaal van EUR 4980,- per jaar.

sms voetbalclub voetbalsite sponsoring